Кърджали с Топ 7 на свършеното за година

През ноември 2015 кметът на Кърджали Хасан Азис получи европейска награда за насърчаване на предприемачеството за проекта на общината „Местен старт – национален мащаб“, който е свързан с изградения „Пазар на производителите”. Този проект е сред 8-те най-добри проекти за предприемачество в Европа. Церемонията по награждаването се проведе в Люксембург. Наградата на Кърджали е в трета категория – „Подобряване на бизнес средата” заедно с Хърватска, Финландия, Гърция, Малта, Словакия, Швеция и  Великобритания.

В началото на май т.г. премиерът Бойко Борисов, един от съсобствениците „Теклас България” Раул Данон и кметът на Кърджали Хасан Азис прерязаха лентата на трети завод, цех за миксиране на каучук и складови бази на фирмата.Основни клиенти на фирмата са VW, Daimler, Mercedes, BMV, Volvo, Renaut, Fiat.

Градоначалникът на Кърджали Хасан Азис получи приза „Кмет на месец март” на тема „Съхранение на патриотичния дух”. Наградата бе връчена на официална церемония от Петя Раева, бивш депутат и Бизнес дама на 2015 в присъствието на изпълнителния директор на „Бранд Медия България“ Боян Томов.

През първата година от този мандат кметът Хасан Азис бе отличен и с приза „Добро сърце“ от омбудсмана на България Мая Манолова за подкрепата си за Националната кампания „Великден за всички”. В рамките само на един ден е събрана сумата от 25 хил.лв. от местния бизнес и обществеността на Кърджали. Раздадени са ваучери по 20 лв. на 1 100 възрастни хора от общината като предварително списъците са били изготвени от Пенсионерските клубове.

През годината Хасан Азис получи също и награда за отлично партньорство и социален диалог от Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”. Наградата му връчи председателят на Синдикат „Образование” Юлиян Петров.

Община Кърджали, Асоциация „Докосни дъгата”, Порталът на българските общини  КМЕТА.БГ организираха благотворителна кампания с помощта, на която бе закупена инсулинова помпа за седемгодишния  Мартин с диагноза „Инсулино зависим захарен диабет”.

Източник: http://www.kmeta.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини