По осем години затвор за убийците на крумовградския бизнесмен

Нови присъди за обвиняемите по дело за зверско убийство на бизнесмен от Крумовград отпреди 5 години постанови състав на окръжния съд в Ямбол.

До тях се стигна след като ВКС върна обратно присъдите , произнесени от съда в Кърджали за ново разглеждане, но се оказа че там няма кой да гледа делото, припомни председателят на състава Пепа Чиликова.

На подсъдимата скамейка по обвинение в убийството на бизнесмена Метин Халил от Крумовград на 12 февруари 2011 година застанаха Денис Салимов, Мустафа Халил, Мустафа Генча, Бюрхан Юсеин, Генджай Мустафа и Ерол Хатиб.

38-годишният Халил е бил бит до смърт на входа на крумоградската дискотека „Клуб 22“, където до към 3,00 часа заранта побойниците празнували пълнолетието на Денис Салимов.

В заведението избухнала словесна разправа между пияните до безпаметство младежи и бизнесменът. Препирнята завършила при входа, където Халил бил повален на земята и зверски ритан. Съдебните медици преброили 14 следи от ритници по тялото и главата на починалия от задавяне с бликналата от гърлото му кръв мъж.

С най-тежка, 9 – годишна присъда е Бюрхан Юсеин, а с най-лека – 7 години престой зад решетките е Денис Салимов.

Шестимата ще трябва да заплатят солидарно 560 000 лв на близките на мъртвеца: съпругата Семра, двете им деца и родителите на жертвата.

От присъдата обаче се приспада времето от 12 февруари 2011 до 12 юли 2013 г., което обвиняемите са прекарали в следствения арест.

Първоначалните присъди, произнесени от съдиите в Кърджали са били по 4 и 5 години затвор, припомнят следилите процеса.

В края на 2014 г. един от тях, Генджай Мустафа пък е бил спипан да прекарва с колата си в Гърция 30 кг амфетамини.

Произнесената от съдия Чиликова осъдителна присъда не е окончателна, тя може и най-вероятно ще бъде обжалвана пред Апелативния съд в Бургас.

До произнасянето там младите мъже остават на свобода с мярка „подписка“.

Източник: http://www.monitor.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини