Момчилградчанка е включена в женския национален отбор

Михаела Димова от спортен клуб по тенис на маса "Родопи" - Момчилград е включена в женския национален отбор на България. Тя ще играе в столичната зала „Европа“ в срещите от Европейското отборно първенство в тениса на маса. Мачовете на националите са срещу Испания при мъжете и срещу Беларус при жените. Те ще се играят на 22 ноември от 19 часа.

В състава са включени Теодор Александров, Денислав Коджабашев, Петьо Кръстев, Петко Габровски и Кирил Попов, а треньор на представителния тим е Деян Георгиев.

При дамите ще играят сестрите Мария и Красимира Йовкови, Анелия Карова, Калина Христова и Михаела Димова. Техен наставник е Ани Сариева. За младата надежда Калина Христова (14 г.) това ще е дебют при жените.

Българките ще имат тежка задача срещу тима на Беларус, след като в техния състав е включена двукратната европейска шампионка Виктория Павлович.

По регламент отборите са разделени в по 10 групи.

При мъжете България ще играе с тимовете на Испания и Русия. Жените пък ще спорят с Русия и Беларус.

Първите състави от всяка група се класират напред, а вторите тимове играят бараж за 5 места. Домакините от Люксембург се класират директно за Топ 16 на Европейското отборно първенство.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини