Условна присъда за турчин, незаконно преминал у нас

Условни присъди получиха турчин, незаконно преминал нашата граница и българин, който му помагал. Това стана ясно от споразумение с Районната прокуратура в Разград, одобрено от съда.

След споразумение с Районната прокуратура в Разград, което бе одобрено от състав на Разградския районен съд, 37-годишният турски гражданин Бюлент Мерал, който бе обвинен в незаконно преминаване на българската граница, бе осъден на 6 месеца лишаване от свобода. Присъдата е отложени с 3-годишен изпитателен срок, и глоба в размер на 100 лева.

Неговият помагач - 40-годишният Ергюн Хасан от Разград, се призна за виновен и получи наказание от 9 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 480 лева. Това е сумата, която е получил за подпомагане на турския гражданин да пребивава незаконно в Силистра и Разград. С одобреното от съда споразумение се отнема и личният автомобил "Мазда" на Хасан, с който превозвал турския гражданин.

37-годишният турски гражданин влязъл незаконно в страната от района на Малко Търново на 30 срещу 31 октомври 2016 г. Успял да отиде в Силистра, откъдето възнамерявал да пресече отново незаконно българската граница. Чрез свой познат в Германия той се свързал с българския гражданин Ергюн Хасан. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини