Агенцията по рибарство с нов шеф, старият застава пред съда

Валентин Вълков е новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Той е назначен със заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева. 

Валентин Вълков е магистър по икономика, завършил е „Икономика на промишлеността” във Висшия икономически университет в град Варна. През месец април 2015 година е назначен за изпълнителен директор на „Рибни ресурси” ЕООД.

Вълков сменя на поста Янчо Янев, който на 25 октомври заедно с инспектора от ИАРА Златин Георгиев и ръководителя на сдружение "Морски звуци" Петър Генов, бяха задържани и обвинени в злоупотреба с евросредства. Тримата са с мерки за неотклонение "парична гаранция" в размер на по 20 000 лева.

Днес Софийският градски съд ще решава дали да отстрани от длъжност Янев и Георгиев, съобщи БНР. Прокуратурата настоява на процедурата, въпреки че часове след избухване на скандала земеделският министър Десислава Танева уволни Янчо Янев. 

Веднага след арестите Европейската комисия поиска информация от България за обвиненията срещу вече бившия директор на ИАРА, както и за мерките, които са предприети за гарантиране приемствеността в управлението на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини