„Вълшебният свят на Родопите” - изява на талантливите деца от цяла България

Изображение 1 от 2

    Детската галерия на Центъра за личностно развитие и подкрепа в Кърджали представи таланта на малки творци от цялата страна. 
    1089 рисунки и фотографии участваха в ІХ Национален празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” в Кърджали. В двата конкурса се включиха деца от 6 до 18 години от 43 населени места от 20 области в страната. 
    „Целта ни е да запознаем малките творци с разнообразието, колорита, богатата духовна култура на Източните Родопи и да създадем подходяща творческа атмосфера за изява на талантливите деца от цяла България”, каза на церемонията по награждаването директорът на ОДК Кърджали Златка Пеньова. Тя сподели, че за всичките години градът край Арда е спечелил хиляди малки и големи приятели от страната.
    От името на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис участниците бяха поздравени от гл. експерт в отдел „Образование, култура и младежки дейности” в община Кърджали Нели Попова, която поздрави децата и техните ръководители и изрази възхищението си от таланта на малките художници и фотографи от различни краища на страната, включили се в двата конкурса.Творбите на децата са оценени от изявените кърджалийски художници Хари и Пенка Атанасови и Емил Пенчев.
    Много деца и преподаватели от училища, школи по изобразително изкуство и клубове по фотография от Казанлък, Кюстендил, Попово, Търговище, София и Кърджали присъстваха на откриването на двете изложби.Бяха връчени общо 67 награди за І, ІІ, ІІІ място и поощрителни награди. Наградите са осигурени от Община Кърджали.
    По традиция бяха връчени и 10 специални награди в двата конкурса – специална награда на: кмета на Община Кърджали; на Министерство на образованието и науката; на Националния дворец на децата; на Регионално управление на образованието; на ОДК; на вестник „Нов живот”; на ТВ „Източни Родопи”; на Арт галерия „Дар”; на Дружеството на художниците; на книжарница и рекламно студио „Чинар”. 
    За гостите домакините бяха организирали панорамна обиколка на Кърджали и посещение на археологическия комплекс Перперикон. Конкурсът се организира с подкрепата на МОН, Националния дворец на децата РУО Кърджали , община Кърджали. Той е посветен на Деня на Кърджали – 21 октомври. 

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини