Един учител и трима ученици – среща след 50 години

Изображение 1 от 6

    След повече от петдесетгодишна давност Фатме Бекир, Шериф Юмер и Фатме Ахмед от момчилградските села Неофит Бозвели и Гургулица се срещнаха със своя класен ръководител от основното училище в Нановица от средата на 60-те години на миналия век. През уикенда те посетиха 82-годишната Стоянка Танчева в дома й в село Голям Чардак, община Съединение.

    След пет десетилетия, тримата отново бяха заедно със своя учител. за да покажат и докажат, че истинското приятелство не е подвластно на обстоятелствата и времето.

    Радваме се, че се събрахме, макар че сме по-малко отколкото бяхме тогава – 25 ученика. Емоцията бе много приятна. Спомнихме си отново за добрите стари времена. Разгледахме архивни снимки и си разказахме спомени. А на раздяла плакахме”, споделиха Фатме Бекир, Шериф Юмер и Фатме Ахмед.

    Инициативата за емоционалната среща се осъществява след изпратено писмо до Началника на пощенската станция в Нановица. В него учителката Стоянка Танчева пише, че иска да се срещне със свои ученици от района. А посещението до дома на възрастната преподавателка е по идея на Лейла Исмаил от Крумовград, дъщеря на Фатме Бекир.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини