Откриват Националния празник на детското изкуство "Вълшебният свят на Родопите"

Изображение 1 от 2

    За девета поредна година в Кърджали се провежда Национален празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” с включени два конкурса – Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс по фотография „Фотоприказки”. Организатори са МОН, НДД, РУО, Община Кърджали и ОДК гр.Кърджали. Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” е включен в Културния календар на общината и е посветен на 21 октомври – Деня на Кърджали.

    В Националният конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” участват 704 рисунки от 43 населени места от 20 области в страната.

    В Националният конкурс за фотография „Фотоприказки” участват 385 фотографии от 21 населени места от 13 области в страната.

    Откриване на  изложбите и официалната церемония за връчване на наградите ще се състои  на 29.10.2016 г. /събота/ в ОДК от 17.30 ч. Ще бъдат връчени общо 67 награди за І, ІІ, ІІІ място и поощрителни награди. Наградите са осигурени от Община Кърджали.

    По традиция се връчват и 10 специални награди в двата конкурса – специална награда на: кмета на Община Кърджали; на Министерство на образованието и науката; на Националния дворец на децата; на Регионално управление на образованието; на ОДК; на вестник „Нов живот”; на ТВ „Източни Родопи”; на Арт галерия „Дар”; на Дружеството на художниците; на книжарница и рекламно студио „Чинар”.

    На 29 октомври се очаква в Кърджали да пристигнат около 50 деца и ръководители от страната за да участват в откриването на изложбите и да получат своите награди. На 30 октомври гостите на града ще посетят археологическия комплекс Перперикон.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини