Инспектор от ИАРА източил 60 хил. лв. през фирма на тъщата си

Инспекторът от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Златин Георгиев е източил 60 000 лева евросубсидии чрез фирма на тъщата си. Това стана ясно на брифинг на прокуратурата по повод проведената снощи операция, при която бяха арестувани трима души. Сред тях е и директорът на ИАРА Янчо Янев. Според прокуратурата източването на средствата ставало с негово знание, тъй като фирмата „Капитан Z“ ЕООД – Бургас е била одобрена лично от него за съответната европрограма.

Тъщата на Георгиев Бонка Тодорова не е арестувана, защото нямала представа, че си е сложила подписа под фалшиви документи. Очаква се до края на деня тримата задържани да се сдобият и с обвинения. Те се намират в арест в Бургас.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни, че част от неверните сведения в документите са били например, че дружеството има разрешение за улов на калкан за период от две години. Данните са били предоставени за 1.1 - публична помощ за постоянно прекратяване на риболовни действия от приоритетна ос № 1 „Мерки за приспособяване на българския риболовен флот“ по ОП „Развитие“ в сектор „Рибарство“.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини