Футбол и народни борби на събора във Фотиново

Изображение 1 от 3

    Отборите на кирковските села Хаджийско и Стоманци бяха определени за победители в турнира по футбол на малки врати, който се проведе през уикенда в рамките на традиционния събор във Фотиново. Във финалната среща двата отбора не можаха да излъчат победител, след като редовното време на мача завърши 1:1. Съгласно регламента на турнира победителят трябваше да бъде излъчен след изпълнение на дузпи, но играчите на Хаджийско и Стоманци се уговориха да не изпълняват наказателни удари. И двата тима бяха обявени за победители от организаторите. На трето място остана съставът на Фотиново.

    Призорите бяха наградени от кмета на община Кирково Шинаси Сюлейман, председателя на местния парламент Сали Рамадан, лидера на общинската организация на ДПС в Кирково д-р Ерджан Фърънджъ и селският управник на Фотиново Сунай Сали с парична награда, осигурена от община Кирково. Турнирът предизвика голям интерес сред жителите на Фотиново и в двата дни на мултифункционалното игрище с изкуствена трева се стекоха много любители на футбола. 

    В рамките на традиционния панаир във Фотиново се проведе и турнир по свободна народна борба с участието на над 100 борци от Момчилград, Стремци и Кърджали. Победителите бяха награден с парични награди, осигурени от община Кирково.

     Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини