Юлий Павлов: Разликата между Цачева и Радев засега се запазва

Разликата между Цецка Цачева и Румен Радев засега не се топи на първи кръг. Разликата между тях се запазва около 10% в полза на Цачева - 30-34% срещу 20-24%. До този момент в кампанията тази разлика малко се е променила, нагласите за първи тур са партийни. На втори тур личностите ще имат по-голяма значение.

Това обяви пред bTV социологът Юлий Павлов за базата на ново изследване на изборните нагласи.

Вероятно в първата тройка ще е Каракачанов, макар че той изостава от първите двама. Но и трудно може да бъде изместен от третото място, каза Павлов. След това има група от петима с много близки резултати - Калфин, Трайков, Марешки, Дончева, Орешарски. Като уговорката е, че Орешарски някъде в средата на изследването бе подкрепен от ДПС и отбеляза известен ръст. Докъде може да стигне този ръст засега е трудно да се каже, обяви Павлов.

Вторият тур ще е много оспорван, каза още Павлов. Той предполага, че около 50% от избирателите ще отидат до урните. Почти всички казват, че ще гласуват и на референдума, но на практика, като видели двете опашки, вероятно някои щели да се откажат, прогнозира Павлов.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини