Кърджали се събира при паметника на ген. Делов

Изображение 1 от 2

    Трима ще бъдат обявени за почетни граждани на Кърджали тази година. Това ще се случи на 21 октомври по случай 104-годишнината от освобождението на града. С приза ще бъдат окичени голямата дама на българския волейбол Таня Гогова и многократният републикански шампион по борба Джемил Реджеб. За почетен гражданин посмъртно ще бъде обявен и майсторът на спорта Динко Атанасов.

    Празничният ден ще започне с поднасяне на цветя пред паметника на ген. Васил Делов, а след това ще продължи с празнична сесия на Общинския съвет. След нейният край кметът на общината Хасан Азис ще поведе празничното шествие по централния булевард “България” до Паметника на Освободителите. Тържественият ритуал включва полагане на венци пред монумента, слово на кмета и поздравителен концерт на формация „Българи” към представителния  ансамбъл на въоръжените сили. Празникът ще продължи с открита младежка сцена, а вечерта в Дома на културата ще гостува американската рок група „ACIDIC”.

    Тържествените прояви в града продължават вече втора седмица. В Регионална библиотека “Н. Вапцаров” е подредена изложба под надслов „Памет за освобождението”, проследяваща участието и героизма на родопчани във войните в началото на XX век. Богатата експозиция  „Кърджали – градът” в Регионалния исторически музей представя документи и лични вещи, сред които карти, ордени и сабята на Освободителя на Кърджали ген. Васил Делов. Навръх празника РИМ и Художествена галерия „Станка Димитров” ще посрещат посетители безплатно.

    Източник: http://www.kmeta.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини