Обучение на учители и директори на училища по дейност eTwinning

Изображение 1 от 6

    На 15.10.2016г. Антоанета Сендова – национален eTwinning посланик към Центъра за развитие на човешките ресурси, проведе поредното обучениe по дейност eTwinning като част от програма „Еразъм +“. Събитието беше  организирано съвместно с РУО – Кърджали и се проведе в ПГЕЕ "Капитан Петко войвода", гр.Кърджали. Обучението бе на тема “Порталът eTwinning и възможностите за реализиране на съвместни образователни проекти“. То бе насочено към начинаещи за дейност eTwinning и бе открито от г-жа Венета Добрева - старши експерт квалификация на педагогическите кадри и майчин език от РУО – Кърджали и Таня Тюркеджиева, директор  на училището домакин.  Обучени бяха 34 директори и учители на различни училища от община Кърджали. Събитието протече в изключително добра работна атмосфера. Програмата бе структурирана в три основни модула:

    • Теоретичен;
    • Споделяне на добри практики;
    • Практически.

    В теоретичният модул на обучаемите беше представена дейност eTwinning като част от програмата на ЕС в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +“ и възможностите, които тя предоставя за професионално развитие на учителите и повишаване качеството на образователния процес.  Представени бяха възможностите за професионална квалификация  чрез електронната платформа на eTwinning.

    По време на втория модул Юлия Ковачева –  учител по немски език, представи  дейността на  ПГЕЕ "Капитан Петко войвода", гр.Кърджали в електронния портал и проект “Miteinander statt nebeneinander“, отличен с Национален и Европейски знак за качество.

    Голям интерес предизвика емоционалният разказ на момчетата от 12б клас, които споделиха преживяното от тях в Австрия по време на международната практика по проект № 2015-1-BG01-KA102-013723, „Eвропейско сътрудничество за професионално развитие“, финансиран от програма „Еразъм +“. Представянето на проекта предизвика дебат, в който активно се включиха всички участници в обучението и учениците.

    Накратко бяха представени и двата нови проекта, финансирани по програма „Еразъм+“, на ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“, чиято реализация е в ход.

    Практическият модул бе изпълнен с много емоции по време на разработването на проектните задачи. Участниците  изразиха удовлетворение от обучението и изявиха желание да се включат в бъдещи онлайн събития, осъществявани от българските eTwinning посланици.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини