Руски фотограф, отвлечен в Сирия преди 3 г., беше освободен

Руски фотограф, отвлечен през 2013 г. от сирийска бунтовническа група, беше освободен и се върна в родината си, съобщи Федералната служба за сигурност.

"Константин Журавльов, който пътуваше по цял свят и беше отвлечен в северната част на Сирия през октомври 2013 г. от въоръжена група, се завърна в Русия", заяви говорител на федералната служба, цитирана от руски медии. 

35-годишният Журавльов е пътувал на автостоп от Томск до пустинята Сахара. 

Той се върна в Сирия през Турция, преди да бъде отвлечен от ислямистката група Лиуа ат Таухид в северозападна Сирия, предаде Франс прес и БТА.

Бунтовническата група го обвиняваше, че е шпионин на служба на правителството на президента Башар Асад. Групата се е отцепила от Свободната сирийска армия и е близка до "Мюсюлмански братя". През 2013 г. тя имаше сериозно влияние в провинция Алепо. След това организацията се присъедини към други бунтовнически групи, сформирайки "Ислямския фронт", тогава една от най-големите фракции в Сирия.

Запаленият пътешественик Журавльов вече е обиколил света и планираше да се върне в Сахара, за да прекара там 21 дни сам като част от своя проект "Насаме с пустинята", съобщават руски медии.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини