Млади червенокръстци в Кърджали с акции за 95 години на организацията

Изображение 1 от 2

    Поредица инициативи в област Кърджали бележи честването на 95-годишнината от основаването на националната младежка организация на Българския Червен кръст, посочи Петя Чолакова - експерт младежка дейност в областния съвет на БЧК.
    В навечерието на празника - 14 октомври, доброволци и членове на организацията в Кърджали подредиха щанд в Градската градина, на който се предлагат изработени в арт ателието на БЧК изделия. С набраните средства ще се подпомогне дейността на червенокръстците, насочена към децата в риск и настанените в социални заведения, обясни Пепа Чолакова. Вчерашната акция включва ателие за рисуване за най-малките, а за всеки желаещ да си остави спомен от празника на БМЧК е изрисувана рамка за снимка.
    Инициативите продължават и днес, когато млади червенокръстци в Момчилград и Крумовград ще зарадват с торта деца от социални институции и ще представят дейността на БМЧК пред ученици.
    Общо 153 са членовете и доброволците на младежките отряди на БЧК в област Кърджали. В региона има седем клуба в общините Кърджали, Крумовград, Ардино, Джебел и Момчилград.

    Източник: bta.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини