Грешен адрес е причина за закъснялата линейка

Грешен адрес е причината за вчерашния случай, при който закъсняла линейка доведе до смъртта на човек в София преди два дни. Това заяви в ефира на БНТ зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков.

По думите му първоначално подаденият адрес се оказва, че го няма на въпросната улица, заради което започва търсене, което забавя екипа на Спешна помощ.

„От години има недостиг на кадри в системата на Спешна помощ. Натоварването в системата е много голямо, а заплащането не е високо, обяви Шарков. По думите му втората причина за недостига на кадри са условията за труд – транспорта, линейките, апаратурата с която работят медиците.

Зам.-министърът съобщи, че ще бъдат закупени 600 линейки по програмата за подобряване на инфраструктурата на Спешна помощ. По думите му до 2020 г. няма да има автомобил - по-стар от 5 г.

„Създадена е работна група и проблемът с телефон 112 ще бъде решен“, каза Шарков. По думите му грешка е било закриването на спешния телефон 150 при създаване на телефон 112 у нас. Той даде за пример редица държави, в които аналогичният на телефон 150 номер е бил запазен.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини