КЗК с безспорни доказателства за картела между бензиностанциите

Картел има. Това категорично становище изрази пред медии в Народното събрание шефката на КЗК Юлия Ненкова относно становището на антимонополния орган за съглашателство за цената на горивата между 6 вериги бензиностанции у нас.

Според нея компаниите няма да могат да докажат противното. Имаме безспорни доказателства, увери Ненкова. Санкции за провинилите се компании ще има, закани се тя.

Ненкова отново увери, че не е политически обвързана с никоя формация, въпреки че синът й Александър Ненков е депутат от ГЕРБ.

По повод това, че КЗК е стартирала секторни анализи във фармацията, банките и др., тя поясни, че секторният анализ изисква продължителен период от време, в който се правят проверки и на място за изземване на съответната документация, така и евентуално съгласуване практики за цени.

„Приоритетите на КЗК са очертани. Всички са еднакво важни - както нелоялната конкуренция, така и застъпничеството. Не мога да дам приоритет на едни текстове от закона за сметка на други. Паралелно текат всички проверки и изпълняваме закона, както е написан”, обясни Юлия Ненкова.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини