930 000 лв. ще струва експерименталният машинен вот

930 000 лева ще струва на президентските избори експерименталното машинно гласуване. Това става ясно от обявената обществена поръчка.

Този път това упражняване на вота ще бъде достъпно в 500 секции на територията на цялата страна, като най-вероятно в София такава възможност няма да има.

Цялата апаратура ще бъде взета под наем, като фирмата изпълнител е длъжна да осигури допълнително 35 машини, които ще служат за разяснителна кампания. В стойността влизат още доставката на софтуера и пластмасовите кутии, където се пускат разписките от машинния вот. В “пакет” е и обучението на членовете на избирателните комисии, които ще работят с машините, пише Труд.

На бюлетината най-отгоре ще бъдат изписани номерът и наименованието на района и текст “Бюлетина за президент и вицепрезидент”. Под него в отделни полета – вляво ще са партиите, коалициите и независимите кандидати, по средата – квадратче за номера на листата, и вдясно – трите имена на кандидатите за президент и вицепрезидент. Най-отдолу ще е новата графа “Не подкрепям никого”, която бе създадена с последните промени в Изборния кодекс.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини