Днес всички в Езиковата гимназия се усмихват

Изображение 1 от 2

    Ученическият съвет в ПГПЧЕ „Христо Ботев“ раздаде над 800 емотикони с усмивки и се включи в отбелязването на Световния ден на усмивката.

     „Направи добро! Накарай някого да се усмихне!“ – с това мото днес учениците от езиковата гимназия отбелязаха Световния ден на усмивката. Още сутринта учениците от Ученическия съвет посрещаха всички в гимназията с широка усмивка и  раздаваха стикери – емотикони със символа на „усмихнатия ден“ – жълто усмихнато лице. За кратко време всички в гимназията носеха усмихнатите личица и „заразяваха“ околните със своето добро настроение. Безброй слънчеви усмивки огряха училището. Ботевци имаха възможността да научат интересни факти за историята на този празник, като за тази цел във фоайето на гимназията бе изготвен информационен кът от ученици и от училищния психолог.

    По традиция Световният ден на усмивката се чества всеки първи петък на октомври – тази година датата е 7.октомври. Основател на Световния ден на усмивката, както и автор на популярното усмихнато жълто личице, е американският график Харви Бел, създал символа като част от рекламна кампания през 1963 година. Днес усмихнатото лице е един от популярните емотикони не само в интернет пространството, но и навсякъде в нашия живот. Датата е в началото на октомври, защото през есента всички имаме нужда от повече слънчеви усмивки. 

    Психолози твърдят, че ако се усмихваме по-често, това ще ни предпази от депресивни състояния и значително ще оправи настроението ни в моментите, когато не се чувстваме добре. Усмивката действа антидепресивно и ни предпазва от стрес. Какво по-добро лекарство от весела усмивка може да бъде открито?

    Усмивката! Тя е универсално средство за общуване и се разпознава по цял свят. Нека на този ден, а и не само, всеки да се усмихва и да дарява усмивки на околните, защото усмивката не ни струва нищо – тя ни дава много.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини