Започва предизборното лепене на плакати,глоби за недобросъвестните агитки

Започна предизборното лепене на плакати в Кърджали. За сега това става в офисите на техните симпатизанти.Очаква се тези дни ликовете на политиците да лъснат по стените на жилищни и обществени сгради,както и да обгърнат стволовете на дърветата.Все още плакатната война, така характерна за града ни не е започнала,но агитките чакат сгоден момент.

Изборният кодекс изисква категорично лепенето на плакати да става на определените от общината места. Тяхното разлепване не трябва да става в и до държавни и общински учреждения или институции. Не се допуска тяхното унищожаване до края на изборния ден.Всички постери трябва да носят надпис на партията ,коалицията или инициативния комитет,който ги е отпечатал. Трябва и в нарочно каре да е изписано че купуването и продаването на гласове е престъпление.

 Кметът Хасан Азис  издаде заповед , регламентираща местата,където могат да се лепят плакати. Това са :Колонадата пред входа на читалище „Обединение”,четири стени на оградата на училище „П.Яворов”,подпорните стени на ул.”Кл.Охридски” срещу сградата на ОКС,ЖК”Възрожденци”,източна площадка на площадката на пощенски клон 6609,ЖК”Веселчане”подпорна стена на спирката до кръстовището на бул.”Беломорски” с ул.”Осми март”,Подпорни стени на ул.”Осми март”,кв.Гледка”-ограда на пощенския клон,както и таблата за лепене из града.

По заповед на градоначалника поставените на неразрешени места плакати се премахват.

Ако в седемдневен срок след изборния ден партиите,коалициите и инициативните комитети   не разчистят агитационните си материали ги грози глоба от 1000 до 3000 лева.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини