Общественото мнение не можа да спаси две дървета в центъра на Кърджали

    Общественото мнение не успя да спаси две дървета в центъра на Кърджали.Въпреки протестите на жителите на бл.“Комсомолец“ на ул.“Пирин“ днес бяха отсечени шестдесет и седем годишен ясен и намиращата се до него липа.Те попадаха в имота на Тодор Р.Според действащото законодателство той има право да поиска отстраняването им,тъй като не става дума за вековни дървета,такива които имат историческа стойност и не попадат под закрила на Натура 2000.

    Пред Кърджали бг вести Тодор Р.бе категоричен,че община и прокуратура са на негова страна.Днес обаче телефоните ни загряха от възмутени граждани,които изразиха неодобрението си за изсичането на дърветата.

    Защитниците на природата и съседите смятат,че поръчаното от Тодор Р.геодезическо заснемане на чертите на имота му не е точно и дърветата попадат на тротоара и трябва да бъдат спасени от общината.Те направиха жива верига,но това само отложи ,но не спаси двете дървета.

    Междувременно също днес екип на Гражданска защита обезопаси от изсъхнали клони двор на жилищна сграда на ул.“Отец Паисий“.Спасителите показаха завидни умения при работа на височина с бензинова резачка.Движението бе отцепено за кратко.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини