Премиерски ултиматум към петима полицейски шефове

Премиерът Бойко Борисов е поставил едномесечен срок на петима областни директори на МВР да намалят нивото на контрабанда.

Това съобщи самият той пред журналисти. Борисов подчерта, че ако това не се случи, ще следват уволнения, съобщиха БТА и Дарик радио.

Предупредените полицейски началници са директорите на Областните дирекции на МВР в Хасково, Перник, Пловдив, Пазарджик и Русе. 

"Надявам се професионалното ръководство на МВР да потърси обяснение от Перник, Хасково, Пловдив, Пазарджик и Русе, защото те са на 8.1 на сто, а всички останали - Добрич, Плевен, Бургас, Варна, Стара Загора, Ямбол, София, Шумен са с 4 процента. С една дума: приведем ли първите четири-пет града да не са с 8 на сто, а да отидат на нивата от другите градове, на следващата среща ще имаме 4-5 на сто. Така чедиректорите ги извикайте и да дадат обяснение и месец срок. Видяхте, че на тези, на които им дадохме срок, какви са сега резултатите", каза Борисов на форума на цигарения бизнес по повод борбата с контрабандата. 

Министър-председателят допълни, че след затягането на контрола на българско-турската граница съвместно с Европейската агенция за гранична и брегова охрана това ще доведе до допълнително намаляване не само на мигрантския поток, но и на контрабандата.

Борисов изрази своето задоволство от успешната работа на службите ни с контрабандните цигари, като заяви, че за изминалите 2 години страната е събрала с 3,7 милиарда лева повече в битката с контрабандата, а за тази година приходите са над 1,6 млрд. лева.

"Много е направено, максимално от тези пет дирекции да се изцеди. Да се надяваме, че и главният прокурор там ще обърне внимание на прокурорите да са по-взискателни в отчетността, която ние имаме и ще продължим в пълна степен това да го правим", допълни премиерът, цитиран от БНР.

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Mb
    MBP-Haskovo
    4 -2
    13:20, 7 окт 2016
    Мутрите, контролиращи вноса на Пристанище Бургас, работят още по-добре при БСП

    През август 2012 г. разкрихме, че зад „СТИВ ГРУП-БГ” стои легендарният Петър Сарандев, същият, който от години ръководи с други подставени фирми контрабандния внос през ГКПП-Капитан Андреево.
    „Производството след Вашето разкритие от август 2012 г. се наблюдава от главния прокурор Сотир Цацаров. Той се запозна в подробности през лятото на м.г. Арести за организирана престъпна група обаче не се очертават, защото залогът е голям. През пристанище Бургас минават твърде малко стоки като внос, за разлика от ГКПП-Капитан Андреево, но тук е важно кой ще държи каналите с наркотиците”, уточни за Флагман.бг източник от разследването.
Последни новини