21 кандидатпрезидентски двойки остават в надпреварата

21 са кандидатпрезидентските двойки, които остават в надпреварата на 6 ноември, съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Седем са подкрепени от политически партии, 4 от коалиции и 10 от инициативни комитети. 

Отказ за регистрация получиха Светльо Витков и Иван Велков, както и кандидатпрезидентската двойка Владимир Кузов - Борислав Ноев. Причината е недостиг на валидни подписи. При Витков те са 300, а над 1200 са при Кузов, като са нужни минимум 2500. 

В бюлетината за изборите ще липсват съответно номера 1 и 9, които се паднаха на Витков и Кузов при жребия в ЦИК вчера.

34 партии, коалиция и ИК ще участват в информационно- разяснителната кампания за референдума. Андреев отбеляза още, че има 22 жалби срещу решения на ЦИК, последните три са за медийните пакети. 

25 жалби има заради трудности по проверката на личните данни на сайта на ЦИК, 5 са жалбите свързани с неправомерно използване на личните данни. Тези сигнали са изпратени до Комисията за защита на личните данни. 

Днес в 17.00 часа изтича срокът, в който партиите и коалициите могат да правят промени, ако някой от кандидатите се откаже. 

На 7 октомври започва предизборната кампания за президентските избори и информационно-разяснителната кампания за референдума, припомни Александър Андреев, цитиран от БТА.

На 11 октомври изтича срокът за подаване на заявления от българи, живеещи в чужбина, за гласуване. Към момента са постъпили 16 300 такива заявления, като от Англия са най-много - 3900; Германия - 2100; Турция - 1800; САЩ - 1250 и Испания - 1050.

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    0 0
    20:44, 6 окт 2016
    И в надпреварата за президент остават Пищова и Петното? Обзалагам се ,че и двамата са ползвали данни на нищо неподозиращи " поддръжници". Срам ме е , че изобщо се налага да ги обсъждаме.Какво ще прави Митьо в президентството - ще събира манекенки ли ?А Петното сигурно ще разчита на добро химическо чистене в тази институция за съдебното си досие. Трябва да има много ситно сито за кандидатите за този висок пост , иначе ставаме за смях с такива откачалки .
Последни новини