Рецидивист с мярка за неотклонение „задържане под стража“

По искане на Районна прокуратура-Крумовград съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Исмет И., на 23 г., привлечен като обвиняем за това, че чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот, е направил опит да отнеме чужди движими вещи от владението на другиго, с намерение противозаконно да ги присвои, като опитът е останел недовършен, поради независещи от дееца причини – престъпление по чл.196  ал.1 т.2 във връзка с чл. 195 ал.1 т.3 във връзка с чл.194 ал.1 във връзка с чл.18 ал.1 във връзка с чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 2 октомври 2016 г. в гр. Крумовград, обл. Кърджали, обв. Исмет И. влязъл в помещение към магазин за промишлени стоки,  след като скъсал предпазната мрежа на прозореца. Той  преминал през коридора. Стигнал до търговско помещение, където собственичката на магазина съхранявала 600 лева. Тя го видяла, подгонила и настигнала, но обв. Исмет И. успял да избяга, като по-късно е бил задържан от полицията. Районна прокуратура-Крумовград установява съпричастността на обвиняемия и към друга кражба, извършена от кафе-аперитив в града по аналогичен начин, откъдето са отнети пари и два мобилни телефона.

Обв. Исмет И. е бил осъждан многократно за кражби.  Последното наказание е изтърпял на 21 септември 2016 г., когато е бил освободен от затвора.

Определението на Районен съд-Крумовград може да се обжалва пред Окръжен съд-Кърджали.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини