Рекламират България като Рай за мигранти

Стотици мигранти, излъгани от Международната организация по миграция, че Раят е в България, заплашват с гладна стачка, съобщи bTV. Организацията, в която членуват всички страни от ЕС, убеждавала бежанците в Гърция, че ако преминат северната граница, ще получават стотици евро на месец и ще имат самостоятелно жилище, както и право на безплатен транспорт.

Излъганите чужденци пристигнали през миналата седмица и били настанени в центъра във „Враждебна“. Защитници на правата на човека описват мястото като петзвезден хотел, което, разбира се, е далеч от реалността. Това се оказва огромен проблем и доведе до напрежение в центъра.

Излъганите мигранти заплашват с гладна стачка от понеделник. Те са категорични, че ще я предприемат, ако не бъдат върнати в Гърция, защото се чувстват измамени.

Взривооапасната ситуация има своето обяснение. Оказало се, че служители от Международната организация по миграция умишлени лъжат бежанците, за да успеят да ги накарат да се заселят в България. Причината е споразумение от миналия септември, според което всяка държава от ЕС е поела ангажимент да помогне за разселването на чужденците от Италия и Гърция.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини