ГЕРБ дарява на кърджалийци спектакъла „Криворазбраната цивилизация”

Класическата възрожденска комедия на Добри Войников „Криворазбраната цивилизация” с участието на звездата от „Комиците” и „Столичани в повече” Христо Гърбов ще гостува за първи път на кърджалийска сцена по покана на ПП ГЕРБ и народния представител Цвета Караянчева. Представлението е на столичния театър „Възраждане” и ще се играе на 6 октомври, четвъртък, от 19 часа, се казва в съобщение на пресцентъра на партията.

Режисьор на спектакъла е Владлен Александров, сценографията е на Иван Карев, костюмите – Весела Статкова. Час и половина смях от времето на нашите деди, когато борбата между старите и новите нрави е карала хората да „маймунясват”, очаква публиката в салона. Освен Христо Гърбов, в ролите ще се превъплътят Роберт Янакиев, Мариана Жикич, Свежен Младенов, Ивет Радулова, Филипа Балдева, Георги Златарев и Донка Аврамова.

Това е поредното хитово заглавие, което ще гастролира в Кърджали, благодарение на ГЕРБ, след „Сега или никога”, „Римска баня” на Станислав Стратиев и „Вражалец” на Ст.Л.Костов, които преминаха при изключителен интерес, се казва в съобщението. Интересно е, че „Криворазбраната цивилизация” е първата пиеса, поставена на сцената на театъра в Кърджали след откриването му през 1960 г , тогава под режисурата на Коста Цонев.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини