Жълтушенци шести в национално състезание по гражданска защита

Отборът на ОУ „Отец Паисий” от ардинското село Жълтуша с ръководител Наталия Хаджиева се класира на престижното шесто място в 14-то Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.

Надпреварата се проведе през септември в Бургас. В него участваха 112 деца от цялата страна, разпределени в 28 отбора. Състезанието, организирано от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, премина в две части – теоретична и практическа. Републикански шампион за втора поредна година стана отборът на ОУ „Свети Княз Борис I“  от Бургас. Второ място заеха децата от ПМГ „Константин Величков“  от Пазарджик, а бронзовите медали останаха за възпитаниците на  I ОУ „Христо Ботев“ от Търговище.  На победителите бяха връчени купа, медали и предметни награди от организаторите на състезанието, а всички участници в него получиха грамоти.

Жълтушенските ученици в състав Йоана Павлова (кап), Николай Хаджиев, Евгени Даматов и Гергана Терзиева и тази година  представиха достойно областта ни в националния етап на състезанието. Те заслужават поздравления за състезателния си дух, за упоритостта и трудолюбието си, и не на последно място – за отличната си работа в екип. Припомняме, че през 2014 година те станаха и Републикански първенец.

От името на състезателите и родителите им ръководителят на отбора Наталия Хаджиева изказва своите сърдечни благодарности към ръководството на община Ардино в лицето на кмета Ресми Мурад за осигурения транспорт до Бургас и обратно. Тя благодари и на ръководството на ОС на БЧК в Кърджали и на Христо Христов, инспектор  по защита на населението в РД „ПБЗН“ в Кърджали за оказаната подкрепа и съдействие по време на подготовката за състезанието.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини