Премиерът: Подаваме оставка, ако не спечелим на първи тур

„Подаваме оставка, ако не спечелим на първи тур“. Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на реновираната зала "София" в Борисовата градина, цитиран от „24 часа". 

"Нашият съперник за президентските избори е Илияна Йотова, защото тя е фигурата от БСП, а не е някакъв генерал на Първанов, който ми е козирувал и на мен. Това означава, че в БСП нямат един честен и почтен човек, ако той е честният и почтеният", допълни Борисов.

"Пламен Орешарски е мюрето на БСП, защото беше издигнат от тях за премиер. Той е най-омразният човек за ГЕРБ, защото едва запълнихме дупките, които отвори и с КТБ, и с реакторите, и със здравната каса, и със всичко", каза още министър-председателят.

"ГЕРБ издигна най-подготвения човек за президентските избори, имаше и по-рейтингови, но не и толкова подготвени и заради това смятам, че Цецка Цачева е най-добрата кандидатура. Потвърждавам, че след първия тур на изборите, ако ГЕРБ не спечели, още вечерта ще имате моята оставка и на целия кабинет, защото първия тур е важен, там се мерят партиите, а след това започва пазарлък за подкрепа и за други неща", добави премиерът.

"Росен Плевнелиев получи отлични оценки от всички западни лидери, но аз винаги съм му го казвал и в очите, че с поведението си на ястреб влоши леко отношенията с Русия, но през последните няколко месеца след разговорите ми с Путин и Медведев, смятам, че новия президент ще наследи добри отношения и с тях", завърши Борисов. 

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    6 - ти ноември е денят, в който ще се види дали в България са останали родолюбци и нормални българи, които искат да живеят в правова европейска държава, а не в червена авторитарна мафиото-олигархична държава, ердоганов санджак или путинова губерния.
  • 2
    Ех
    Ехо
    2 -1
    16:18, 3 окт 2016
    Пълна скръб. А наглите изказвания на Борисов, да не излязат сметка без кръчмар. Може да му се наложи да се преосмисли ... ако народът избере Радев. на практика Бойко го е страх от Радев, просот онзи е смислен човек - затова Б.Б. не се кандидатира. Не иска да загуби ТОЙ. Така или инамче гласовете на ГЕРБ са платени, но като не е сигурен накъде ще тръгнат хората, все пак предпочита някоя си Цецка да загуби ...
  • 3
    Га
    гадателка
    0 -1
    17:29, 3 окт 2016
    На шести ноември ще падне доброволно антисоциалното правителство на България !
Последни новини