25 отбора участват в благотворителния турнир за детска площадка в „Байкал“, събрани са над 6000 лева

Изображение 1 от 6

    25 отбора участват в благотворителния турнир за детска площадка в „Байкал“, събрани са над 6000 лева

    25 отбора участват в третото издание на благотворителния футболен турнир за изграждане на детска площадка в квартал „Байкал“ в Кърджали. Освен тях, дарители са още: фирма „Дари“ ООД – 400 лв., „КОЧ БЕТОН“- 200 лв., анонимен приятел, който дарява 500 лв., „Рамадан Дурмуш – Рамо“- 250 лв. и областния управител Илия Илиев – 200 лв.

    Най-ревностните участници и най-многобройните са от фирма „Теклас“, които участват с 8 отбора, за което сме им изключително благодарни, каза Никола Чанев, един от организаторите. А те са и най-големият дарител. Внесли са такса от 1600 лв.

    В благотворителния отбор се включват и двете най-големи политически сили от община Кърджали ДПС и ГЕРБ. Днес сутринта ГЕРБ изиграха първия си мач, като началния удар демонстративно беше направен от народния представител Цвета Караянчева и от областния управител Илия Илиев. ДПС ще бъдат представени от младежкия си председател Ахмед Моллахасан.

    Общият брой на мачовете в груповата фаза е 27, а в рамките на целия турнир ще се играят над 40 мача с елиминациите. Турнирът се провежда на 1 и 2 октомври и на 8 и 9 октомври. Като през следващия уикенд са мачовете от елиминационната фаза. До момента събраната сума от внесените такси е 6550 лв.

    По наша информация ще са нужни между 6000 и 7000 лв. за закупуване на уредите за детската площадка, каза Никола Чанев. Благодарни сме много на община Кърджали, която ни съдейства, както и на кмета Хасан Азис, които ни увериха, че ще съдействат уредите да бъдат поставени и оформена детската площадка. Смятаме, че ще съберем необходимите средства, тъй като до сега е набрана доста значителна сума, каза още Чанев.

    Турнирът се организира от сдружението Регионален младежки парламент и община Кърджали.

    Текст и снимки: Радка ПЕТКОВА

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини