Девойките на „Арда 1924” тренират неуморно

Изображение 1 от 5

    За мнозина най-популярният спорт в света – футболът е смятан за мъжки спорт, в който няма място за жени. Напоследък обаче все повече млади момичета в областта започват да тренират футбол, в опит да докажат, че тази игра не е запазена само за силния пол. Такива са и девойките от ФК „Арда 1924” от Кърджали.

    Под ръководството на треньора Васил Визев кърджалийските футболисти тренират неуморно в спортното игрище на СУ „П.Р.Славейков”, за да подобрят своите качества.

    Тимът на „Арда 1924” е създаден преди шест месеца. Досега отборът е изиграл само една контролна среща с момичетата на „Родопи 1935” от Момчилград, която е завършила 3:3.

    „Момичетата идват с желание на тренировка, вместо да стоят у дома пред компютъра. Най-малкият футболист е на 11 години, а най-големия на 16. Надяваме се и в останалите общини от областта да се създадат женски отбори и да има първенство”, заяви Наставникът на „Арда 1924”  Васил Визев

    След загрявката състезателките направиха приятелска среща, която завърши наравно 1:1. Головете реализираха Нилай Юмерова и Симона Кидикова.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини