Кметът Хасан Азис направи оглед на покрива на „Майстора”, за ремонт са необходими 270 000 лева

Изображение 1 от 3

    Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, зам.-председателят на ОбС Кадир Мустафов,.Слави Димитров, главен експерт и Нурай Вели, гл.специалист от отдел „Инвеститорски контрол и строителство“ направиха днес оглед на покривната конструкция и класните стаи  на СУ“Владимир Димитров-Майстора“ в кв.“Веселчани“. Извършен беше и оглед на дограмата. Взето беше решение да се актуализира проекта за енергийно обследване на училището, както и за отопление чрез газификация.

    СУ“Владимир Димитров-Майстора“ е в кв.“Веселчани“, който не попадна в границите на Интегрирания план за възстановяване и развитие и това не позволява училището да бъде включено в Инвестиционната програма по ОП“Региони в растеж“. Затова ще се търсят възможности за цялостен ремонт по други финансиращи програми.

    Общината е внесла две искания – до Министерство на финансите и Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет,  за спешна необходимост от ремонт на покрива за  близо 270 хил.лв.В общината още не е получен отговор на тези писма. При получаване на финансиране от Министерство на финансите ще започне ремонт на покривната конструкция, в противен случай ще се наложи ремонта да се извърши със средства от общинския бюджет.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини