Продължава благоустрояването на селските пътища в Ардинско

Изображение 1 от 5

    Днес започна асфалтирането на селските пътища в кметство Правдолюб, община Ардино. Кметът Билгин Юзеиров отбеляза, че рехабилитацията им е многогодишен проблем, който отдавна чака своето решение. „Ще бъде положена черна настилка на хилядаметрова отсечка, която ще свързва махалите Монгъшлар и Джелиллер, уточни селският управник.

    Събитието предизвика интерес сред местните жители. 76-годишният Бекир Мехмед е купил къща в махала Монгъшлар преди 16 години. „Улиците бяха непроходими и кални и беше много трудно да се придвижим с кола. Сега за първи път ще стигнем до домовете си по асфалтов път”, заяви възрастният родопчанин. Той е щастлив, че общината полага грижи и предприема мерки за решаване на проблемите на хората.

    Община Ардино продължава да прави инвестиции в малките населени места. Осигурено е редовно сметосъбиране, поставени са допълнителни контейнери за възлови места. Асфалтират се махленски пътища. Във всяко едно село има улично осветление.

    От името на местните жители на махала Монгъшлар и Джелиллер кметът Билгин Юзеиров изказва искрените си благодарности към ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад за оказаното съдействие.

    В момента в Правдолюб постоянно живеят над 400 души. Селото се състои от пет махали – Ъсламлар, Джелиллер, Терзилер, Хатиплер и Монгъшлар. Местните хора се занимават със земеделие и животновъдство. Всяко домакинство има по една-две крави. Мъжете работят  по строежите в страната и чужбина. А през летните месеци много изселници от Турция пристигат със семействата си заради чистия въздух.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини