Ангел Джамбазки: Лагерите за бежанци да се изнесат до границата

Има политически елемент в протеста срещу настаняването на бежанци в столичния кв. "Овча купел", каза преди Би Ти Ви евродепутатът Илияна Йотова.

Той се проведе в петък вечер.Организираха го активисти на ВМРО, Атака и Националния фронт за спасение. Протестиращите не искат в квартала да има бежански център. Той бе разкрит там по времето на кабинета "Орешарски".

Според Ангел Джамбазки, един от организаторите на протеста, и член на Общинския съвет в София, не е нормално такъв център да се разкрива до детски градини.

"Тези лагери трябва да бъдат изнесени от населените места. Културата, бита и религията на тези хора създават заплаха", смята Джамбазки. На въпрос как си представя това, той отговори: "Представям си го така, както е в Австрия, на граничната бразда". "Хайде стига празни приказки и лицемерие при говоренето за бежанците. Първата задача е да запазим живота и здравето на хората, които живеят наоколо", призова той.

Йотова каза още, че според нея не достигат силите на границата. На 6 октомври ще дойде комисарят по миграция, но ние сами трябва да се погрижим за охраната, допълни тя. В София имаше струпване на мигранти в "Модерно предградие", но проблемът там вече е овладян, каза шефът на столичната полиция Младен Младенов. Според него чужденците вече предпочитат да се събират в покрайнините на София, а не в центъра.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини