БСП Кърджали: Не можем да подкрепим предложения „План за финансово оздравяване“

Позиция

на Областния съвет на БСП Кърджали

Относно план за финансово оздравяване на община Кърджали

Заявяваме, че като отговорна политическа партия и като група съветници не можем да подкрепим така предложения от общинска администрация „ План за финансово оздравяване”. В годините назад сме се старали да бъдем отговорни, когато сме били управляващи на национанално равнище, и градивни, когато сме били опозиция на местно ниво.

Водени от тези принципи сме защитавали идеи и проекти със стратегическо значение за община Кърджали. Идеята за изграждането на промишлена зона е за привличане на  инвеститори, които биха се превърнали в основа на една работеща икономика. Рационалното използване на зоните около водното огледало, освен че ще придадат друга визия на града ни, биха могли да са източник на немалко приходи в общинския бюджет. По-отговорно отношение към културно-историческото наследство и стопанисването на историческите паметници,намиращи се на територията на община Кърджали, както и използването на зоните за отдих, това е бъдещето на нашия град, особено след новите възможности в резултат от отварянето на прохода Маказа. Реализацията на тези идеи, които сме предлагали в миналото, и зад които продължаваме да стоим, ще неутрализира мярката наречена „План за финансово оздравяване”.

Днес, заради лошото финансово състояние на Общината, предложението е да вдигаме данъци, да лишаваме от дофинансиране училища, да посегнем на средствата за култура, да ограничим възможността на децата ни да спортуват. Да накажем всички, които най-малко имат заслуга за финансовата криза, в която е изпаднала Община Кърджали.

Заявяваме, че сме категорично против последствията от безотговорното управление на Общината да са за нейните жители. За пореден път призоваваме за диалог между местната и централна власт за разрешаване проблемите на Общината.

Сигурни сме, че единството, което демонстрираха ДПС и ГЕРБ, гласувайки външен заем в размер на 16 млрд. лв., би могло да се отрази и върху финансовото състояние на българските общини по принцип. Всяко друго поведение е безотговорно отношение не само към гражданите на община Кърджали, но и към всички български граждани, задължени с изплащането му!

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини