“Пожар“ в детска градина „Баба Тонка“,децата:Пожарникарите са много добри!

Изображение 1 от 5

    „Пожар“ избухна тази стурин в детска градина „Баба Тонка“ в Квартал „Възрожденци“ и обезпокои съкварталци,които се стекоха да наблюдават „гасенето“.По това време децата от градината искрено се забавляваха,защото от кърджалийската Пожарна им демонстрираха умения по гасене на пожари. Всички групи от най-малките до най-големите аплодираха огнеборците. Най-много се радваха на импулсната пушка,която разпръсква водни капки и гаси пожари в офиси без да нанася щети на обзавеждането.

    Преди демонстрацията на противопожарния автомобил и огнеборците в двора на детската градина,в добре обзаведен кабинет най-големите чуха беседа за пожарната безопасност.Тя бе представена от инспектора по защита на населението Христо Христов. Той разказа за работата на пожарната и пожарникарите. Посочи,че огнеборците работят с всеотдайност за да спасяват човешки животи. Инспектор Христов ги инструктира как да се предпазват от пожари и как да сигнализират близки и съседи в случай на опасност.

    Децата споделиха:Пожарникарите са добри хора.Четири от тях заявиха,че когато порастнат ще станат пожарникари.И преди това ще участват в отрядите „Млад огнеборец“.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини