Всеки първокласник с книжка от кмета на Кърджали

Детска книжка „Приказки за първолака”, с послание и подпис на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, ще получи в първия учебен ден – 15 септември, всеки един от 730-те първокласника в общината. Инициативата на община Кърджали “На училище с усмивка” е насочена към най-малките жители и се реализира вече 12 години. През този период над 10 000 първокласници са получили книжки с детски приказки и послание с подписа на кмета.
Освен добрата традиция насочена към първокласниците, утре ще бъде спазена и още една - градоначалникът лично да поздрави ученици и преподаватели от едно учебно заведение на територията на общината.Тази година инж.Хасан Азис ще бъде гост на откриването на учебната година в ПГПЧЕ „Христо Ботев” в Кърджали.
Посланието на градоначалника до децата на Кърджали, изписано на книжките гласи следното: 
„Скъпи първокласнико,
Днес е един много специален ден за теб.С много трепет и любопитство влизаш в един непознат, но много интересен свят. За първи път ще се докоснеш до буквара и черната дъска и ще се запознаеш с много нови, бъдещи приятели.
Аз споделям с радост вълненията ти – твоето и на родителите ти. Сигурен съм, че днешните плахи стъпки ще станат уверени крачки, а днешното начало ще бъде успешното утрешно бъдеше.
Убеден съм, че с много упоритост и старание ще успееш да бъдеш добър ученик, който често ще взима в ръце тази книжка.
Бъди здрав, любопитен и ентусиазиран. Вярвам в теб и ти желая много късмет и успехи!
На добър път първокласнико!

15 септември 2016 г. 

Кмет на община Кърджали
Инж.Хасан Азис 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини