Нагли кражби в центъра на София

Изображение 1 от 2

    Нагли крадци обират магазини за дрехи на световно известни марки в центъра на София. Те изнасят скъпите луксозни облекла и обувки директно на закачалките, като преминават по „Витошка” напълно необезпокоявани.

    Крадците са абсолютни професионалисти, заяви по bTV Милена Ибришева, представител на веригата. Кражбите се извършват само за 13 секунди, през които крадците свалят стъклата със специално устройство, след това взимат стоката и бягат през тълпата. В един от най-наглите случаи апашите са влезли в магазина през работно време, като са заплашили продавачките. Събрали са нещата, които им харесват, и са избягали по „Витошка” в 19:10 часа, когато е изключително оживено, заяви Ибришева.

    В петък е регистрирана поредната кражба. При нея са задигнати 29 артикула на стойност 58 000 лева. За последната година и половина при поредицата обири са нанесени щети за повече от 100 000 лева. Потърпевшите са подали няколко жалби в полицията, но засега няма развитие.

    Това е стока, която се продава само в един магазин в България и то в ограничени бройки, заяви Ибришева. Това дава възможност дрехите да бъдат проследени.

    „За последната година имаме 6 обира. Включително имаме обир със задържане на персонала. Те влизат с качулки и казват на служителите да ме мърдат докато взимат оборота. Ние предоставяме записи и чакаме органите да си свършат работата“, разкри още Ибришева.

    Тя призна, че персоналът вече отива със страх на работа.

    Собственичката смята, че подобни инциденти се случват в цялата страна и затова вече се правят и в центъра на София. Дързостта става все по-очевидна.

     

    Източник: http://www.24chasa.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини