Изселник раздаде месо за Курбан Байрам в Ардинско

По повод свещения мюсюлмански празник Курбан Байрам 48-годишният бизнесмен от истанбулския квартал „Кючукчекмедже” Шабан Фъндъкоглу раздаде над 250 кг. прясно месо на социално слаби жители от територията на община Ардино. 

След предварително изготвени списъци по места от кметовете курбан за празничната трапеза получиха най-бедните и нуждаещи се жители на селата Долно Прахово, Горно Прахово, Башево Мировец, Млечино и Ябълковец. Прясно месо бе осигурено и за потребителите на Защитеното жилище в Ардино.
Трогнати сме от благородния жест на Шабан Фъндъоглу и от името на своите съселяни изказваме сърдечните си благодарности, заявиха кметовете на населените места. Те пожелаха подобни добри намерения и мисли да спохождат сърцата на всички по-заможни хора.

„Реших в навечерието на Курбан Байрама да направя хаир”, заяви Шабан Фъндъкоглу. Той  е роден през 1968 година в Истанбул. Родителите му се изселват от Долно Прахово през далечната 1951 година по изселническата спогодба с Република Турция. Собственик е на вериги от оптики и магазини за очила в Истанбул.

„Реших в навечерието на Курбан Байрама да направя хаир” 

Дарението бе осъществено със съдействието на Рефик Юмер от Долно Прахово, роднина на Шабан Фъндъкоглу.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини