Нова джамия в село Повет откриха за Курбан Байрам

Изображение 1 от 4

    Нова джамия в кърджалийското село Повет бе открита с тържествена церемония ден преди началото на свещения мюсюлмански празник Курбан Байрам. В откриването участваха зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали Хасан Азис, народните представители Айхан Етем и Мустафа Ахмед от ДПС, зам.-районният мюфтия Насуф Насуф, бившият главен мюфтия Фикри Сали, младежкият лидер на ДПС в Кърджали Ахмед Моллахасан, зам.-председателят на Общинския съвет в Кърджали Юсеин Ахмед и членове на разпоредителния орган, кметове и имами от общината. 

    След откриването на молитвения дом кметът на Кърджали Хасан Азис отправи приветствие към жителите и гостите на селото по случай Курбан Байрам. Той отбеляза, че вярващите трябва да са толерантни и единни и пожела Всевишния да помага на всички жители на общината, независимо от вяра, етнос и пол. Хасан Азис обеща, че ще направи всичко възможно за цялостното обновяване на джамията, като се осигурят средства за облицоването на външната й част. Молитвеният дом в село Повет бе издигнат изцяло с дарения, събрани от местни жители и фирми.

    От името на ПГ на ДПС, народните представители Айхан Етем и Мустафа Ахмед поздравиха присъстващите мюсюлмани с настъпващия празник Курбан Байрам, като им пожелаха много здраве, берекет и хубави празнични дни. Те отбелязаха, че при срещите си с жителите на селото през годините липсата на джамия е било поставяно като основен акцент.

    Зам.-районният мюфтия Насуф Насуф поздрави миряните със здраве, благоденствие и берекет по случай най-светлия мюсюлмански празник. Той също благодари на община Кърджали в лицето на кмета инж. Хасан Азис за оказаната подкрепа във връзка с поддържането на религиозните храмове. След откриването на джамията бе отслужен мевлид за здраве и берекет.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини