ДПС от Крумовград: Партиите на измислените тези нямат бъдеще

Изображение 1 от 6

    С остра позиция срещу политическото чергарство излезе общинската структура на ДПС на свое разширено заседание, провело се днес в Крумовград. Движението за права и свободи снема политическо доверие от всички народни представители, кметове и общински съветници, номинирани и избрани от листата на ДПС, впоследствие самоволно решили да се отцепят и по този начин да подведат избирателите и очакванията им.

    Във връзка с позицията бе внесена и подписка от името на 140 активисти на ДПС, които членуват в местния партиен орган, общински съветници и кметове на населените места, представители на младежката и женската организации.

    На провелото се заседание гости бяха зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали Хасан Азис, народният представител и член на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, областният лидер Изет Шабан, както и депутатите Мустафа Ахмед и Салиха Емин.

    „Със своята позиция срещу политическото чергарство днес структурата в Крумовград даде ясен знак за единството на партията ни. След отминалите трусове ДПС вече възстанови нормалните си функции на колективен орган и излъчва стабилност в организационно отношение“, с тези думи зам.-председателят Хасан Азис благодари на общинската организация в родопския град за сплотеността им. Той определи партийните структури в региона като пример в национален и международен мащаб и допълни, че ДПС е в много добра кондиция и в пълна готовност за предстоящите президентски избори.

    Хасан Азис бе категоричен, че появата на нови партии на политическия хоризонт, залагащи на измислени тези, нямат абсолютно никакво бъдеще. „Политическата диагноза, характеризираща такива политически субекти, е дефицит на политически морал и ценностна система“, каза още зам.-председателят на Движението.

    „Защо депутати и кметове, избрани от листата на ДПС, напуснаха партията, но не и своите места. Явно това е тяхното разбиране за политика, за да си позволят да подменят гласа на избирателя“, отбеляза областният председател Изет Шабан. Той бе убеден, че със своята сплотеност и единство структурата в Крумовград ще вдигне още по-високо летвата на предстоящите избори.

    Според Ердинч Хайрула, член на ЦОБ и народен представител, ДПС продължава по правилния път на толерантността, борейки се срещу демагогията и популизма. „ДПС е национално отговорна партия, чиято основна цел е всеки български гражданин да се чувства пълноценен и равнопоставен“, каза той.

    Народният представител Салиха Емин посочи, че ДПС ще продължи да играе важна роля за бъдещето на България. „Свидетели сме на опити да се прокарат политики чрез езика на омразата, които са базирани единствено на безпочвени лъжи и внушения“, посочи тя.

    „Религията, етносът и езикът, които изповядват хората, са най-съкровените ценности в живота им. Манипулативно е да се прави политика, основана на тези принципи“, заяви Мустафа Ахмед, депутат от ДПС.

    Заседанието бе закрито с цитат от обръщението на почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган от последната национална конференция на ДПС: „Пожелавам ви да овладеете силата на единството и заедността, защото тя ще ви трябва за преодоляване на много сериозните предизвикателства, които се появяват на хоризонта. Пожелавам ви да бъдете достатъчно търпеливи, но не дотам, че да бъдете принудени да жертвате свободата си. И най-вече ви пожелавам попътен вятър и разумна борбеност, защото в живота и политиката нищо не се поднася даром. Бъдете силни и добронамерени, не се поддавайте на езика на омразата. Останалото ще ви покаже логиката на живота.“

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини