Над 131 хиляди лева събраха Перперикон и музея в Кърджали от такси до края на август

„Към 31 август постъпленията от входни такси на Перперикон са в размер на 110 347 лева. Като брой посетители това се равнява на 33 930 туристи”, съобщи директорът на Регионалния исторически музей в Кърджали Даниела Коджаманова. Тя опроверга опитите за внушения, че има злоупотреба със средства като посочи, че таксите са 6 лева за възрастни и 2 лева за деца, но за групи над 20 души всички ползват 50 процента намаление. Освен това от входни такси са освободени децата до 7 годишна възраст и всички хора в неравностойно социално положение – инвалиди, деца от социални домове, деца сираци и т.н.

„Радостно е, че се увеличава броя на родителите, които водят децата си на Перперикон и им показват богатството на България. По този начин те формират у младите отношение към историята и паметниците, които нашата земя пази”, коментира Коджаманова.

10 530 души са посетили Регионалния исторически музей в Кърджали за първите 8 месеца от годината.  Средствата, събрани от входни такси се равняват на близо 21 000 лева. „Като цяло се стараем винаги да показваме нещо ново в музея, както това се случва и на Перперикон. Новото сега е, че за деня на Кърджали 21 октомври готвим нова изложба, в която ще представим много ценна бронзова антична пластика, която бе отнета в полза на държавата от иманяр от село Дрангово”, каза още Даниела Коджаманова.

Източник: http://dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини