Професионален празник: Пожарникари показват техника и умения

Във връзка със Седмицата на пожарната безопасност /12-18 септември/ и честването на  професионалния празник на пожарникарите-14 септември, РД „Пожарна безопасност и защита на населението”-Кърджали обявява приемни дни за жителите на областта. На 12, 13 и 15 септември, между 10 и 12 часа, гражданите могат да посетят лично звената за пожарна безопасност и защита на населението в областта или да получат информация по въпроси, свързани с пожарната безопасност, на телефони: РД „ПБЗН” – 0361/ 69220, РС „ПБЗН”-Кърджали - 0361/ 69335, РС „ПБЗН”- Джебел - 0361/ 69020, РС „ПБЗН”-Момчилград - 0361/ 69720, РС „ПБЗН”-Ардино – 0361/ 69920, РС „ПБЗН”-Подкова – 0361/ 69161 и РС „ПБЗН”-Крумовград – 0361/ 69820.

12 септември е определен за Ден на отворени врати за всички Районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението“, където гражданите могат да се запознаят отблизо с работата на пожарникарите и спасителите, както и с наличната пожарна и спасителна техника.

На 13 септември от 10 до 13 часа РД ”ПБЗН”-Кърджали организира на бул. „България“ от паметника „Левски“ до сградата на ОД на МВР- Кърджали:

-демонстрации с пожарна и спасителна техника;

-демонстрации на умения на млади огнеборци и състезатели по пожароприложен спорт;

-изложба на открито на музейни експонати;

-изложба на детски рисунки;

-разпространение на материали с противопожарни мерки;

Предвидени са срещи с ветерани и бивши служители от пожарните служби в Кърджалийска област. Ще бъдат изнесени беседи в детски заведения за запознаване на децата с причините за възникване на пожарите, различните опасности в градината, дома и сред природата, както и с правилата за поведение при тях. Предвидено е състезание по стрелба между служители на РС „ПБЗН” от областта.

На тържествено събрание ще бъдат обявени наградените служители от РД „ПБЗН” във връзка с професионалния празник.

Във връзка с професионалния празник на 14 септември ще бъдат положени венци и цветя на паметни плочи на загинали при изпълнение на служебния си дълг пожарникари от областта.

Сред служителите на РД „ПБЗН”-Кърджали е организирана дарителска кампания за подпомагане децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния си дълг служители.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини