Арестувани са още двама заради колата с газови бутилки в Париж

Още една семейна двойка е арестувана във Франция във връзка с намерената край парижката катедрала Нотр Дам кола със седем газови бутилки, предаде Ройтерс. Арестът е бил извършен снощи, съобщи днес съдебен източник.

Първата двойка, на възраст 34 и 29 години, бе задържана във вторник на магистрала в Южна Франция.

В колата, открита на метри от катедралата - една от най-популярните туристически дестинации в Париж, не бе намерен детонатор, но имаше документи на арабски, писани на ръка.

По-рано беше съобщено, че френската полиция издирва млада жена, съобщи Ройтерс, цитирайки полицейски и правосъдни източници.

Собственикът на колата също е бил арестуван, но по-късно е освободен, защото сам отишъл в полицията в неделя, за да съобщи, че дъщеря му е изчезнала с колата.

Именно тя е 19-годишното момиче, което се издирва. Полицията знаела, че тя има намерение да замине за Сирия, съобщиха източниците.

Колата - "Пежо 607", е била без регистрационни номера и с включени мигащи сигнални светлини, сякаш за да привлече внимание. 7-те газови бутилки, една от тях празна, били на предната седалка.

Франция е в състояние на максимална тревога, след като "Ислямска държава" призова привържениците си да атакуват страната заради участието й в бомбардировките на бази на групировката в Ирак и Сирия. През последните 18 месеца във Франция при ислямистки нападения бяха убити повече от 200 души, пише БТА.
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини