Плажът на Фанари e почти празен през септември

Изображение 1 от 4

    Плажът край едноименното гръцко село Фанари е празен в началото на септември. Край брега лежат много малко туристи, и то предимно възрастни хора.

    Собствениците на заведенията на крайбрежната ивица заявиха, че септември е месецът на по-възрастните туристи. „През юли и август имаше много хора от Гърция и България, но сега вече няма хора. Оборотът падна драстично. Особено българските туристи не харчат много пари. Цял ден изкарват с едно фрапе”, казват гръцките бизнесмени.

    Група възрастни туристи споделиха, че идват всеки ден от Комотини, за да отмарят на един от най-живописните плажове в Гърция. „Благодарим на община Комотини, която ни осигурява безплатен транспорт”, заявиха гръцките пенсионери.

    Младо семейство от Карлово е дошло на тридневна почивка във село Фанари. „Идваме за втори път. За съжаление нашето Черноморие е много мръсно, а тук морето е много чисто, а плажът е много спокоен. Много ни харесва”, заявиха те и уточниха, че са дошли през септември, за да с се възползват от по-ниските цени.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини