Боян Саръев: Има сили в България, които поддържат разделението на нацията ни

Не трябва да си завираме главата, бе бежанците са огромна заплаха за нас, убеден е отецът

Българският народ си е разединен и без бежанците. Има сили в България, които използват многообразието на различните етноси, на класовото разединение на обществото, за да поддържат противопоставянето и разделението. А на нас ни е известен завета: Съединението прави силата. В основата на нашето Съединение е, че имаше независима политика и в резултат на това се случи това Съединение. Ако бяха се съобразявали с това, което ще каже Европа, щяхме да си бъдем още разединени. Тази позиция изрази в студиото на Би Ти Ви отец Боян Саръев.

Не бих казал, че вярата ни е силна, защото българите бяха дълго време вън и встрани от православната ни църква, от земята, която изхранваше нашите семейства и народ. За съжаление народът ни нито е толкова православен, нито толкова благочестив, защото беше развращаван от своите политици, които мислеха само за своето благополучие, посочи отец Саръев.

Той беше категоричен, че мигрантите са голяма заплаха и трябва ежедневно да мислим за нея, но справянето с тях не е по силите на България.

Страховете не са мит, не са във въображението на една част у българския народ и общественици, затова трябва да бъдем много внимателни. Истината ми е много мила, затова трябва да се говори истината. Не трябва да си завираме главите като щрауси. Става нещо много страшно и тепърва ще берем тези горчиви плодове, убеден е отецът Саръев.

Неговото послание към българите в деня на Съединението е сърцата ни да бъдат изпълнени с любов, с родолюбие и патриотизъм.

Източник: http://www.faktor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини