Бойко Борисов: Колкото и пари да се дадат за църкви, все ще са малко

Правителството отпуска 300 хил. за строежа на храма Св. прмчк. Прокопий Варненски в морската столица

Бойко Борисов пусна видео на живо в социалната мрежа Фейсбук от посещението си във Варна в храма ”Св. прмчк. Прокопий Варненски”. По време на посещението си премиерът заяви, че правителството отпуска 300 хил. за строежа му. На въпрос колко пари са дадени тази година за църкви и храмове, премиерът отговори, че няма значение, тъй като все били малко. Той бе придружен от Варненски и Великопреславски митрополит Йоан.

По повод обвиненията, че даренията се правят с партийна цел, премиерът ги отхвърли: "Дали е за партийна цел, може да ви каже владиката, дали веднъж му е поставена някаква задача. Вярата е задължителна за всички".

Източник: http://www.faktor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ве
    весело
    1 -1
    07:47, 5 сеп 2016
    Точните думи на Борисов. Говори досущ като "Амин".

    "Вярата е задължителна за всички. От една страна – това ни е спасението. Вярата в Господ и християнските ценности са тук, за това е важно владиците да показват на хората всеки ден правия път. Радвам се, че има все повече храмове и манастири, отремонтирани стари светини има, а в същото време и чисто нови храмове”. По думите му никога религията не бива да бъде използвана за партийни цели.

    Вероятно Амин затова всеки ден чете проповеди, за да ни покаже правия път.
Последни новини