Искаме президент, който да продължи линията на Плевнелиев

"За нас фундаменталният въпрос е дали след изборите България ще има президент атлантик, който ще продължи линията на Росен Плевнелиев като държавен глава с отчетлив евроатлантически профил. Ако има човек, който отговаря на този тест на ДОСТ за атлантик, ние бихме го подкрепили още на първия тур", така лидерът на ДОСТ Лютви Местан отвърна на въпрос по Нова телевизия дали ще се кандидатира за президент.

"България има националистическа позиция по отношение на Турция, която се основава на историческа митология", категоричен бе Местан.

"Ако този военен преврат беше успял, щяха да се появят рискове за България и за Европейския съюз, които днес не бихме могли да прогнозираме", добави още Местан.

По повод общинския съветник Айри Мурад, който се яви на поправка на матурата по български език и литература, Местан коментира: "Самото му желание на тези години да учи, да се яви на матура, е добър пример. Вероятно влизайки в тази комисия, той отправя реален призив към хората като незавършили образованието си по някаква причина, да следват пътя му".

Айри е член на образователната комисия в общинския съвет в Пловдив и прави втори опит да завърши средното си образование. По закон общински съветник може да е всеки, навършил 18 години и имащ чисто съдебно минало. Образователен ценз обаче не се изисква.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    P
    p
    0 -2
    12:57, 31 авг 2016
    Тоя става смешен с Плевню Плевню е единствения българин който присъвременото състояние на армията ----2 стошени самолета 1 строшен кораб 50 танка 50 --60 камиона и 15 000 войници от които 2 000 войнички в мензис писка да ни прати да воюваме с РУСИЯ Оправдавам го единствено с това че е ЕВРОАТЛАНТИК Те повечето са като него и ПАСИТО
  • 2
    Тй
    тйнгмзиггъхн
    1 0
    15:51, 31 авг 2016
    Ами за Гоце-Триперо кво ще кажеш....Същият ,като дърта бабичка кълнеше НАТО и Европейския Съюз...
Последни новини