Станишев уволнява европейски финансови министри. Преглед на националния печат

Половината финансови министри в ЕС трябва да си отидат заради кризата, смята премиерът Сергей Станишев, цитиран в "Дума". Ако трябва да бъдем обективни, половината министри на финансите в Европейския съюз би трябвало да си тръгнат заради финансовата криза, заяви премиерът Сергей Станишев вчера в кулоарите на Народното събрание, предаде агенция "Фокус". На въпрос това трябва ли да се случи и у нас, Станишев каза: "В България не". Премиерът обаче добави, че винаги всички министри, заместник-министри, администратори трябва да са готови да носят персонална отговорност.
„Стандарт": Клопка на Калотина за Драшков-брат. Семейство Драшкови отново попадна под светлините на прожекторите. Братът на уволнения преди месец заместник-шеф на ДАНС Иван Драшков - Петър, бe арестуван в четвъртък вечерта. Белезниците щракнали около ръцете на бизнесмена около 22 часа на ГКПП-Калотина. Той е обвинен за измама в особено големи размери. Става въпрос за далавера с имот в София. Икономическа полиция още преди месец е образувала досъдебно производство срещу Петър Драшков за измама за над 10 милиона лева, по което той е обвиняем.
Уволниха шефа на Гражданска защита, пише "Новинар". Главният директор на главна дирекция „Национална служба Гражданска защита" Андрей Иванов е дисциплинарно уволнен за неизпълнение на служебните си задължения. Това съобщиха късно вчера от Министерството на извънредните ситуации. На длъжността ще бъде назначено лице от системата на Гражданска защита. Иванов беше назначен на поста директор през 2007 г., когато бившият началник на Гражданска защита Никола Николов оглави кабинета на министър Емел Етем.
„24 часа": КАТ ще затваря пътища при снежна буря. Пътна полиция ще затваря магистрали и пътища при силна снежна буря и ще спира коли и камиони да минават, ако трябва и със сила. Това обяви вчера вътрешният министър Михаил Миков, след като подписа споразумение за сътрудничество между МВР и Националната агенция "Пътна инфраструктура"-НАПИ.
Споразумението за сътрудничество и координация между двете институции влиза в сила от 1 декември и ще важи до 30 март 2009 г. "Целта е при форсмажорни обстоятелства през предстоящия зимен сезон органите на Пътна полиция да осигуряват реда по републиканските пътища в координация с щаба на пътната агенция.
Столичният кмет отмени коктейлите, пише "Труд". Столичният кмет Бойко Борисов отмени всички планирани коледни празненства и коктейли на служителите, свързани с изразходването на финансови средства. Изключение ще се прави само за детските празници и благотворителни тържества. "Ще оставим само празниците за деца и бедни, защото за тях това са дните, в които могат да се почувстват добре", обясни пред "Труд" Борисов. Причина за "спирането" на празниците била финансовата криза, която налагала да не се харчат излишно общински пари.
По традиция кметът организира коледен прием за посланиците у нас, но тази година той се отменя. Общината от няколко години не прави и празненство за служителите си. Обикновено тържества се организират за деца от социални домове.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини