Нова експлозия избухна в хотел "Тадж Махал" в Мумбай

Нова експлозия избухна в хотел "Тадж Махал" в Мумбай, предаде телевизия Си Ен Ен. Най-малко един човек е ранен при взрива.

По последни данни най-малко 130 души са загинали при терористичните нападения в индийския град Мумбай. Пострадалите са над 300.

Междувременно стана ясно, че деветима от ислямските екстремисти са били убити при операциите на силите за сигурност, предаде АФП. Агенцията цитира вицепремиера на щата Махаращра Р.Р. Патил.

Шестима израелски граждани най-вероятно се намират в обсадения еврейски център в Мумбай, смята посланикът на Израел в Индия, предаде Ройтерс.

Той потвърди предположенията, че равинът Гавраил Холцберг и съпругата му Ривки, които ръководят еврейския център, са все още вътре. Вече второ денонощие сградата на еврейския център е обсадена от подразделения на специални армейски части.

От сутринта в елитния квартал на Мумбай, където е центърът, се чуват експлозии и стрелба, съобщава Асошиейтед прес. Рано днес командоси предприеха операция срещу сградата, след като се спуснаха от хеликоптери.

В същото време стана известно, че Индия е отклонила израелско предложение за военна помощ при операциите за освобождаване на заложниците в Мумбай.

Според в. "Аарец" министърът на отбраната Ехуд Барак вчера предложил на Делхи помощ в сферата на антитерористичната борба, но индийските власти отказали, макар, че е имало сътрудничество в сферата на разузнавателната информация.

Днес индийският печат отправя остри критики срещу правителството за това, че не е било в състояние да предотврати кървавите нападения в Мумбай.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини