Клошарят е необходимият грешник

Клошарят, обвинен за палежа на тютюневите складове в Пловдив е необходимия грешник на пловдивската прокуратура, за да кажат, че са разкрили престъплението, каза днес по Би Ти Ви неговият адвокат Зоя Тошкова. Тя допълни, че дългогодишният и опит и дава основания да се съмнява, че една цигара може да причини такъв пожар.

"Абсурдно е тези помещения да пламнат от една цигара", подчерта Тошкова. Именно това обаче е основната версия на разследването.

"Любо е идеалният обвиняем, тъй като той е без постоянен адрес, осъждан е. Нашата задача е да докажем дали може да се направи обосновано предложение, че той е автор на деянието", каза другият адвокат на мъжа Стефан Левашки.

Той поясни, че клиентът му отрича да е бил в тютюневите складове в момента на пожара. "Той е бил в каравана до библиотеката", допълни Стефан Левашки.

Двамата защитници определят Любомир Данчев като напълно беззащитен човек с психични проблеми и без близки хора. Той бил доволен от отношението на полицията и прокуратура към него, въпреки че е задържан.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини